twitterku

One Side Of Our World

One Side Of Our World

Friday, February 12, 2010

Mengisi Masa Lapang Sempena Tahun Baru Cina..

Sudahkah kita menambah cinta kita pada Allah???=)



Ana Sangat-sangat mahu mengambil masa untuk menghabiskan sebuah buku yang bertajuk 'Di Jalan Dakwah Aku Menikah'...

Sudah sebulan lebih ana beli buku tu..tak mula baca lagi. ganjilnya..perasaan..

Hm..kan ana pernah kata, kita nak berbicara soal kahwin ni..perlu ada ilmu..selain pergi kursus kahwin, kena baca banyak buku..cuma setakat ni, ana dah miliki beberapa buku, yang belum dibaca lagi..haha

Sesiapa yang nak pinjam, boleh je nak request.

Mesti ada yang tanya, "kenapa nak baca buku-buku macam tu?.."
Jangan salah faham, banyak je buku-buku lain yang ada dengan ana, buku motivasi la banyak...Buku haraki, ana pinjam dengan orang lain...susah etek mo dapat. Buku fakta, majalah, semua jenis buku ana dah ada..tinggal buku bahasa Inggeris je belum ada.. Buku masakan..buku segala buku..Ada je..cuma tak dan nak baca.(ambik ko..tekeluar da bahasa semenanjung)

The important thing..

Ana nak bagi sumbangan idea dalam semua bidang. Walau ana ni kalau kecek sket, orang dah gelak..Tu waqi' kat kampus ni lah..tension ana..
Cuma, mungkin dari segi isu semasa la nak improve lagi..

kesimpulannya, jom kita kayakan diri dengan membaca..^_~

No comments: