twitterku

One Side Of Our World

One Side Of Our World

Friday, June 5, 2009

bila da jatuh...bila keadaan ini telah berlaku...ana atau siapa pun akan mengalami satu tekanan yang semulajdi kerana terbeban dengan tklifat lain yang masing-masing menuntut penyelesaiannya. ana berasa sangat pilu atas sebab ini...ana secara tidak langsung menyusahkan sahabat yang lain.

ana dah demam sejak d sabah lagi..tapi ana agak ego tak nak mengaku demam..datang pula selesma...ana buat tak tahu gak..bila dah datang musibah fokus hilang, sebab kepeningan kerap berlaku..ha.. baru nak sedar...

kesihatan ni penting azimah..baru ana tegur diri ana...baru terhegeh-hegeh nak pegi klinik..alhamdulillah doktor yang rawat perempuan berwajah keibuan..taklah kena marah, tmbah sakit nanti.

seru nasihat ana pada shbt yang sihat, jangan tak jaga kesihatan ye..takut banyak perkara terjejas kerana jatuh sakit sahaja. Lagipun, kalau sakit dah sampai tahap ponteng kelas ...payah tu..

tapi, jangan lupa...sedaya upaya pun kita menjaga kesihatan, bila Allah mahu kita sakit ,kita perlu bersabar dan redha..Ada hikmah tu..

lepas tu..nak minta tips dari shbt2 medik..ana ni tak suka minum air putih..air manis apa lagi..

doktor suruh minum banyak air, tapi..ana macam takkan ikut nasihat tu...bukan apa..esok mesti ana dah tak sedar yang ana kurang minum air..Sudahkah kita menambah cinta kita pada Allah???=)

2 comments:

Nasih Ulwan said...

salam..ingin ana melakar persoalan yg tgantung di fikiran ana..
abis 2 nti minum air apa?
ke nti x minum air langsung?
apapun,syafakillah ana ucapkan!

S.AzimaH.R said...

salam, kepada saudara nasih...
alhamdulillah, kini ana telah mula minum air putih.

keadaan dah sembuh...90%..k, syukran ..