twitterku

One Side Of Our World

One Side Of Our World

Monday, October 7, 2013

PSS Keningau ; Al-Fath

~Aku Insan Hina Dina...mengharap Kasih sayang-Nya & Redha -Nya ~

Alhamdulillah, sememangnya sy perlu update blog ini sekerap yang mungkin..kerana, sudah ada insan yang memberikan isyarat untuk meneruskan penulisan..=')

Syukran adik itu..^^,

Baiklah, event yang paling baik untuk dikongsi adalah mengenai PSS Keningau yang baru ditubuhkan setelah sekian lama diusahakan , walaupun ia berlaku di tangan insan lain, saya begitu teruja. Kerana pejuang kebenaran ada di mana-mana..

Apa istimewanya PSS @ Persatuan Siswazah Sabah ini?

Semestinya ia adalah satu NGO yang berusaha untuk mendidik jiwa masyarakat untuk mencintai ISLAM, dari peringkat sekolah rendah, menengah dan juga orang dewasa..

Masuk kampung-kampung merasai nadi orang kampung dan sebagainya.

Konsep yang paling penting dalam pembawakan PSS ialah, no 'one off' program..

Itu yang paling smart!

Keningau perlukan persatuan ini kerana ia adalah satu platform untuk mahasiswa/wi dan graduan mahasiswa /wi  terjun ke masyarakat dan menyumbang sesuatu untuk mereka. Apalagi untuk menyumbangkan kepakaran dalam bidang masing-masing...

Pernah diadakan program anjuran PSS dibawah Pakar tentang suntikan awal bayi, ia satu ilmu baru yang semua umat ISLAM perlu tahu..sayangnya saya tak dapat pergi..

Baiklah, saya mahu berhenti dulu, semoga..saya ada modal untuk berkongsi inspirasi dakwah saya setiap masa..in shaa ALLAH..

Tahniah buat insan2 pejuang yang berada di Keningau dan menjayakan Kem Remaja Islam (KRIS) di sana..Moga saya berkesempatan bersama kalian..No comments: